Ostali sportovi

Mlada teniserka Ena Tabak izborila plasman na Svjetsko finale Champions Bowl serije u Umagu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U periodu 27.6.-11.7.2023. godine, u organizaciji TK Haron, u Beogradu se održava međunarodni turnir “16. Teniske nade/Trofej Grada Beograda”, koji je dio Champions Bowl by Wilson serije, te izborni turnir za region Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Devetogodišnja Ena Tabak iz Zenice protekle sedmice učestvovala je na ovom prestižnom turniru, odigravši ukupno osam mečeva u dvije starosne kategorije, i ostvarivši odlične rezultate.

Naime, u velikoj konkurenciji izvrsnih mladih teniserki regiona, devetogodišnja Ena Tabak iz Zenice uspjela je izboriti finale u kategoriji U9 Green i postati viceprvakinjom Champions Bowl turnira, čime se plasirala na Svjetsko finale Champions Bowl serije, koje se u septembru ove godine odigrava u Umagu.

Ena se također takmičila i u starijoj kategoriji U10 Green, gdje se pobjedom u tri uzastopna meča uspjela plasirati u polufinale turnira i, kao najmlađa takmičarka, osvojiti treće mjesto.

U Zenicu je donijela dva zlatna trofeja Champions Bowl-a, titulu viceprvakinje, te će u septembru ove godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom finalu u Umagu.

Pored izvrsnih rezultata u tenisu, Ena Tabak niže uspjehe i u karateu.

Podsjetimo, ova mlada perspektivna sportašica, inače aktuelna državna prvakinja i viceprvakinja u karateu (pojedinačno i ekipno) već dvije uzastopne godine, u sastavu Karate reprezentacije BiH, na najbolji način predstavlja naš grad i državu na Balkanskom Karate Prvenstvu za djecu, gdje je u 2022. godini postala viceprvakinjom u kategoriji Kate djevojčice pojedinačno, a u 2023. viceprvakinjom u kategoriji Kate djevojčice ekipno (sastav Tabak-Adilović-Livnjak).

Eni želimo mnogo sportske sreće i uspjeha na predstojećem Svjetskom finalu u Umagu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno