Kultura

Mjuzikl Bitanga i princeza ponovo u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon premijere u Zenici 11. aprila u sklopu Medunarodne kulturne manifestacije “Zenicko proljece”, potom gostovanja i dvije izvedbe u Zepcu 27. aprila, te gostovanje u Novom Travniku 12.maja, planirana  je i repriza Mjuzikla “Bitanga i princeza” u Zenici, jer ste to Vi trazili, i to 26.05.2016. u 19:30 na velikoj sceni BNP Zenica.

Mjuzikl ” Bitanga i princeza” u produkciji “Ars ” Zenica okupio je mlade talentovane ljude iz četiri grada: Novi Travnik, Žepče, Busovača i Zenica. Poslije dvije održane audicije u “Ars centru” izabrani su najbolji među najboljima. Vrlo vrijedno su radili u Muzičkim radionicama sa prof. Almom Hujić i nastavnikom Dinom Alagić, potom snimanje pjesama u studiu ” Mak” u muzičkoj produkciji Igora Kasapovića, a zatim na plesnim radionicama uvježbavali koreografski dio Mjuzikla sa profesionalnim plesačima i koreografima iz Bugarske i Srbije: nastavnice Emina Stojšić i Kalina Vladimirova.

Ovim mjuziklom želimo da se zabavimo i mi i publika u sali, jer će biti veselo, raspjevano i rasplesano. Vjerujemo da će publika osjetiti energiju ovih mladih ljudi i da će im se dopasti ljubavna priča koju ćemo plesom, glumom i pjevanjem opisati uz muziku i tekstove Gorana Bregovića . Svim generacijama je poznata grupa Bijelo dugme i njihovi hitovi, svima je bliska tema ljubavi, tako da je Mjuzikl predviđen za publiku svih generacija.
Nasa cetiri izvodenja do sada dala su nam motiv vise da sto vise publike vidi ovaj nas rad na koji smo svi ponosni narocito kada nas isprati dugotrajni aplauz i kada publika sa nama plese i pjeva, rekli su nam u produkciji Ars Centra.

Dodatnu umjetničku dimenziju Mjuzikla daju svjetlosni efekti -dizajn svjetla ( Elvis Ahmović ) i scenogrfski prikaz sa likovnom komponentom mladog zeničkog kreativca i crtača ( Besir Beso Maglić), te video i montaža animacije na platnu ( Saša Kolar).

SONGOVE pjevaju:
Mihaela Puletić
Dora Dujmušić
Monika Čavara
Tomislav Marić
Neira Muhić
Mustafa Mekanić
Romano Jalal
Amina Žilo
Sajra Spahić

Ostali dio ekipe u Mjuziklu:
Bitanga: Tarik Heleg
Princeza: Zerina Mujčić

Ajla Brdarević
Iskra Nadzak,
Amina Karić,
Ismar Spahić,

Muzika i tekst: Goran Bregović
Režija: Emina Stojšić
Dramaturgija: Samira Spahić- Rustempašić
Koreografija: Emina Stojšić i Kalina Vladimirova
Muzički producent: Igor Kasapović (Studio MAK)
Asistent muzičkog producenta: Dino Alagić
Korepetitor: Alma Hujić i Dino Alagić

Scenografija:
Likovno scenski prikaz: Besir Maglić
Video i montaža: Aleksandar Kolar
Dizajn svjetla: Elvis Ahmović
Plakat dizajn : Besir Maglić

Izvršni producent: Biljana Trifković

Produkcija Ars Centar: Elma Šeper-Nadžak, Samira Spahić-
Rustempašić i Biljana Trifković

Tehnička realizacija:
Audio i video operater: Duško Kostić, Aleksandar Kolar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno