Zenica

Mještanima Babina kod Zenice prijeti totalna blokada zbog klizišta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Klizište u mjestu Kula na putnoj komunikaciji Zenica – Babino prvi put je aktivirano 2014. godine kada je srušeno nekoliko kuća. Pet godina poslije klizište nije sanirano, a sav nerad nadležnih došao je na naplatu u utorak navečer kada je na istom lokalitetu usljed otapanja snijega i kiše pokrenuto klizište koje je ugrozilo putnu komunikaciju.
Mještani koji žive u neposrednoj blizini ove lokacije još uvijek se sjećaju 2014. godine, a ističu kako je situacija sada puno gora, jer se protekle noći na putnu komunikaciju koju koristi blizu 10.000 stanovnika ovog sliva odronila veća količina mulja koju je veoma teško počistiti.
Sva raspoloživa mehanizacija nalazi se na terenu, a u funkciji je samo jedna saobraćajna traka.
Klizište je obišao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je na raspolaganje mještanima babinskog sliva stavio svu raspoloživu mehanizaciju koja na ovoj lokaciji dežura 24 sata dnevno saznaju iz Klix.ba.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno