Info

Mještani Stranjana dobili novu ambulantu vrijednu pola milijuna maraka

Mještani Stranjana, udaljeni 20-ak kilometara od Zenice, sada imaju novu ambulantu koja će im olakšati dobivanje zdravstvene skrbi.

Jedan od njih je i Šefik Skopljak, među prvim pacijentima ove ambulante, drago mu je, kaže, što je došao ovdje, u novoopremljenu ambulantu. Predsjednik mjesne zajednice Emir Babić ističe kako su oni “prezadovoljni uslugama novoobnovljene ambulante”.

One su, kaže, i do sada bile dobre, ali će sada biti još bolje. Objekt je izgrađen na zemlji doma zdravlja što je rijetkost u Federaciji, a uloženo je oko pola milijuna maraka. Sva sredstava osigurao je Dom zdravlja Zenica.

Koronavirus je pokazao važnost primarne zdravstvene zaštite kada je medicina u pitanju. Iako je prvi slučaj korone u FBiH zabilježen u Zenici, upravo zahvaljujući kvalitetnom sustavu primarne zdravstvene zaštite, isti se nije nekontrolirano proširio.

Moderna ambulanta u Stranjanjima pokazatalje je da Dom zdravlja Zenica brine o primarnoj zdrvstvenoj zaštiti svojih građana.

Izvor: BHRT

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: