Info

Misija Strategije nabavki WB u posjeti ZDK

Misija implementacije Strategije nabavki Svjetske banke u posjeti ZDK
Misija implementacije Strategije nabavki Svjetske banke u posjeti ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Misija Strategije nabavki WB u posjeti ZDK – Tim za nabavke Svjetske banke danas je posjetio Zeničko-dobojski kanton i sastao se s Miralemom Galijaševićem, premijerom Zeničko-dobojskog kantona i ministrima u čijoj je nadležnosti provođenje javnih nabavki te direktorom Službe za zajedničke poslove.

Vođa tima i specijalista za javne nabavke Minjola Malo se zanimala za sve postupke i procedure javnih nabavki koje se provode u Zeničko-dobojskom kantonu. Gospođa Malo je naglasila da je cilj posjete našem Kantonu razgovor o razvoju centraliziranih tijela za javne nabavke na kantonalnom nivou i prikupljanje podataka o godišnjem obimu nabavki za Kanton.

Premijer je predstavnike Svjetske banke upoznao sa procedurama javnih nabavki na osnovu kojih Služba za zajedničke poslove i resorna ministrastva nabavljaju opremu i sklapaju ugovore sa dobavljačima odnosno firmama koje pružaju usluge ili održavaju putnu infrastrukturu.

Dogovorena je saradnja na izradi nacrta dokumenta u vezi sa formiranjem centralizovane jedinice za javne nabavke za ministarstava i druga tijela kantonalne uprave, te izrada strukturiranih procedura za javne nabvke kao i obuka članova komisija koje provode procedure javnih nabavki.
Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno