Zabava

Mirza Begović: Film “Amanet” i njegovih milion pregleda za mjesec dana na YouTube

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Kada sam onako naivno, dječački i sebično htio ispuniti svoj dječački san nisam ni razmišljao o tome da će Amanet postati jedna od naljepših priča koja mi se desila u životu.

Sada kada je film za mjesec dana pogledalo MILION gledalaca na YouTube platformi, stotine hiljada gledalaca u kinima i na televiziji, osjećam neopisivu radost, ali i potrebu da zahvalim svima onima koji su zajedno sa mnom živjeli i žive ovaj san. Divno je znati, da smo mnoge nasmijali, rastužili i što je najvažnije barem na trenutak podsjetili na istinske vrijednosti porodice, prijateljstva.

U takvom ambijentu je i nastajao ovaj film i to je moja najveća satisfakcija. Raditi na scenariju sa Nijaz Begović, ocem koji me učio i uči da budem i ostanem dobar čovjek, je samo po sebi golemo, neprocjenjivo.

Imati podršku od supruge Amra Begović koja je imala na desetine zadataka na filmu, od pronalaska kostima po cijeloj BiH, do crtanja knjige snimanja i tolerisanja svega onoga u što sam se pretvarao dok smo radili na filmu.

Poseban osjećaj je bio i gledati prijatelje glumce i glumice kako postaju jedna velika filmska porodica i kako moj projekat postaje naš i kako se svi zaljubljujemo u njega.

Neprocjenjivo za film je bio ulazak i HudHudPro koji su postali partneri na filmu i isto se naivno, kao i ja, zaljubili u projekat i postali njegov neraskidivi dio.

Mjesec dana u selu Podstijena smo pričali i mnogo više od priče samog filma, pričali smo sjećanja koja će ostati urezana i koja bi nas trebala podsjećati na ono za šta sam htio da bude poruka i filma – prijateljstvo, ljubav, porodica i ono što jesmo bez stida, odricanja, ismijavanja.

Kada je Mirsada Ćatić Mekić došla sa idejom od svoje ekipe iz Preporoda da radimo film, već sam bio, čini mi se i ozbiljno, odustao os svoga sna da snimim “veliki” film, ali taj trenutak je promijenio sve i neizmjerno joj hvala na tome.

Prijateljstvo je i kada Denis Samardžić Bimbo na tek pročitani scenarij kaže da će distribuirati film u svim kinima u BiH, iako u tom trenutku nisam znao hoću li ga uopće ikada i snimiti.
Ja ne volim statuse i ovaj je već poprilično dug, ali eto, ako neko pročita do kraja, a nadam se da hoće, hvala vam svima koji ste bili i jeste dijelom Amaneta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno