Ostali sportovi

Mirza Bašić protiv Jonasa Forejteka u prvom meču Davis Cupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mirza Bašić protiv Jonasa Forejteka u prvom meču Davis Cupa – U Zenici će tokom vikenda biti odigrani mečevi Davis Cupa Prve grupe Euro-afričke zone.

Odlukom žrijeba prvog kola Prve grupe Euro-afričke zone u Davis Cupu mečeve između Bosne i Hercegovine i Češke otvorit će Mirza Bašić i Jonas Forejtek, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi susret Davis Cupa na rasporedu je od 15 sati u subotu. Drugi meč igrat će Tomislav Brkić protiv Jirija Veselya.

Sutkinja Jane Harvey rekla je kako je Davis Cup svjetski kup tenisa sa 133 nacija učesnica.

“Davis Cup je svjetski kup tenisa sa 133 nacije. Pobjednik kola koje se igra ovog vikenda imat će priliku da se plasira u kvalifikacije, dok će tim koji izgubi moći takmičiti u play-off kolu u martu 2020. godine”, rekla je Harvey.

Za singlove su određeni Mirza Bašić i Tomislav Brkić te Jiri Vesely i Jonas Forejtek, dok je za dubl mečeve određen par Mirza Bašić i Tomislav Brkić protiv Jirija Lehecka i Thomasa Machaca.

Dubl mečevi na rasporedu su u nedjelju oko 13 sati, a 30 minuta nakon dublova igraju se eventualno mečevi singlova između Mirze Bašića i Jiri Veselya, nakon čega slijedi meč Tomislav Brkić protiv Jonasa Forejteka. Do promjene parova u dubl mečevima kao i posljednja dva singl meča može doći odlukom kapitena pred susrete.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno