Biznis

Mirsad Zaimović na čelu BH Telecoma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nadzorni odbor (NO) “BH Telecoma” predložio je Vladi Federacije da na poziciju generalnog direktora ove državne firme imenuje Mirsada Zaimovića, aktuelnog v. d. direktora. Zaimović je predsjednik Kantonalnog odbora SDA u Zeničko – dobojskom kantonu.

Prijedlog NO uslijedio je nakon konkursne procedure za čelnika “BH Telecoma” koja je završena prije nekoliko dana i prema kojoj je upravo Zaimović imao najbolje reference za ovu poziciju. Nadzorni odbor uputio je ovaj prijedlog resornom ministru prometa Denisu Lasiću (HDZ BiH), a nezvanično nam je potvrđeno da bi se on mogao naći već na sjednici Vlade FBiH zakazanoj u Sarajevu.

Saznajemo da je Lasić već dao prethodnu saglasnost za izbor Zaimovića te da je sada samo na Vladi da potvrdi ovu odluku. Kada je u pitanju konkursna procedura za izbor šest izvršnih direktora, konkurs je zatvoren još 22. aprila, a za šest mjesta prijavilo se više od 100 kandidata. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno