Naše

Mirsad Poljo nakon presude zbog saobraćajke – sutkinja Radošević je primjer poštenog rada, stidim se komentara nekih sugrađana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mirsad Poljo nakon presude zbog saobraćajke – sutkinja Radošević je primjer poštenog rada, stidim se komentara nekih sugrađana – Mirsad Poljo, otac teško povrijeđene Sajjre, obratio se redakciji Zenicabloga sa zamolbom da dodatno prokomentira situaciju prije, tokom i nakon presude vozaču odgovornom za stradanje njegove kćerke. Prvi komentar Mirsad je dao u video izjavi NA LINKU OVDJE

– Nakon presude u Općinskom sudu imam ljudsku obavezu nakon niza negativnih komentara na račun sutkinje Sonje Radošević da se obratim sugrađanima, te objasnim stvari koje neki od njih ne znaju, a neki ne žele da razumiju, počinje svoju izjavu za naš portal Mirsad.

– Ja sam i nakon izlaska iz sudnice rekao da sam kao roditelj zadovoljan presudom gospođe Radošević i tu se, mislim, sva priča i komentiranje o visini kazne trebala i morala zaustaviti. Nažalost, došao sam u situaciju da na primjeru člana svoje porodice upoznam Krivični i druge zakone BIH, Federacije… Ono što sam uvjeren jeste da je sutkinja postupila u potpunosti primjenjujući sve ono što jedan profesionalac može u ovakvoj situaciji. Dio komentara se odnosio na visinu kazne, a ja sugrađane moram podsjetiti da su kazne, nekada i za teža djela, znala biti blaže. Meni nije u cilju niti ja dobijam bilo šta time da taj mladić provodi godine u zatvoru. To mojoj kćerki neće vratiti moć hodanja, neće ozdraviti brže, što taj mladić bude duže u zatvoru. Ponavljam – zadovoljan sam koliko je sutkinja profesionalno vodila slučaj od početka do kraja, nije dozvolila da bilo ko utječe na njenu profesionalnost kao sudije, navodi Mirsad i dodaje –

Zapriječena kazna za ovo krivično djelo je od šest mjeseci do tri godine i kad se tako pogleda, vidi se da je sutkinja uzela sve moguće argumente za i protiv prilikom donošenja presude. Građani treba da znaju ko donosi odluke kolike su kazne, zakone donose u parlamentu i svoj bijes, revolt zbog visina kazne trebaju usmjeriti prema izabranim zvaničnicima, koji donose zakonska rješenja. Sudije ih samo provode i ništa više, navodi.

Ono što je Mirsada Polju više pogodilo jeste komentari na društvenim mrežama koji nisu imali veze sa samim slučajem –

– Razočaran sam komentarima o jeziku, nacionalnosti, te bilo čim drugim što su navodili, vrlo često krijući se iza lažnih, anonimnih, profila bez fotografija i imena. Želio bih pogledati te ljude u oči i pitati ih – čime to oni imaju pravo da budu više frustrirani, više pogođeni od mene koji sam tom nesrećom svoj i život cijele moje porodice bio prinuđen okrenuti naglavačke? Zar nije poražavajuće da živim u gradu skrivenih nacionalista i fašista, kojima se ne sviđa jer neko priča ekavski, jer neko nije iste vjere ili nacije kao oni? Mene su, a i ja svoju djecu, usmjeravali i učili da smo svi jednako vrijedni, da svi imamo ista prava. Žalosno je pisati o ugroženosti, a istovremeno ugrožavati druge. Bio bih sretan kad bi ti lažni heroji, a ustvari kukavice sebe postavili u takvu situaciju, da se oni nađu na drugoj strani u drugom dijelu BiH ili susjednim državama. kako bi onda reagovali da ih neko vidi kao “drukčije”. Iako oni to nisu. Ponoviću, niko nema pravo na veći bijes, tugu ili žalost od mene ili moje porodice u ovom slučaju. Najmanje što nam trebaju jesu lažni izrazi saosjećanja, omotani fašističkim i nacionalističkim izljevima, i to prema osobi koja se pokazala kao vrhunski profesionalac, kazao je Poljo.

Ponovio je “da je jako zadovoljan sa presudom i profesionalnošću suda u ovom slučaju, jer se uvjerio da postoji pravna država i nepristrasni sud”.

– Osjećam moralnu obavezu, zbog fašističkih izljeva koji su se lažno predstavljali kao potpora mojoj porodici, da kažem – iako ne volim da ljude identificiram ovako, ali upravo zbog onakvih komentara, moram – mi živimo u našoj, Zenici svih nas, u Zenici u kojoj je moju Sajjru spasio jedan Mario, a moralnu satisfaksiju za preživljene povrede joj donijela jedna Sonja. Oni koji to ne žele da prihvate, oni nisu za našu Zenicu, rekao je na kraju Poljo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno