Politika

Miralem Galijašević: ZDK je kičma privrednog razvoja Federacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirnesom Bašićem (SDA) odobrila milion KM za uređenje poslovnih zona u osam općina ZDK. Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za privredu, usvojila je Odluku o odobravanju i dodjeli sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području ovog kantona u ukupnom iznosu od 1.031.000,00 KM.
Posljednju odluku Vlade ZDK o jačanju privrede u ovom kantonu komentarisao je na svom zvaničnom FB nalogu i predsjednik KO SDA, Miralem Galijašević.
“I na ovaj način pokazujemo opredjeljenje KO Stranke demokratske akcije ZDK za ravnomjeran i snažan privredni razvoj svih općina na području Zeničko-dobojskog kantona koji je kičma razvoja FBiH.” kazao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.
Pravo na sredstva za uređenje poslovnih zona, iz sredstava koncesionih naknada, putem javnog poziva ostvarilo je osam lokalnih zajednica u ZDK-u, i to Zenica (Poslovna zona “Zenica 1”), Tešanj (PZ “Bukva-Vila”), Vareš (PZ “Kram”), Maglaj (PZ “Liješnica”), Žepče (PZ “Radovlje”), Doboj Jug (PZ “Mravići”), Usora (PZ “Srednja Omanjska”) i Olovo (PZ “Golubište).
Autor: Glasno.ba / Visoko.co.ba
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno