Info

Minusi pa kiša i snijeg: Početak novembra donosi promjenu vremena u BiH

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu vremena do kraja ovoga i za početak narednog mjeseca.

Kako se navodi u prognozi, do kraja oktobra stabilne vremenske prilike prognoziraju se u većem dijelu Bosne i Hercegovine, osim na zapadu i jugozapadu Bosne, te u planinskom zaleđu Hercegovine, gdje može pasti malo kiše.

“U prvih pet dana novembra izgledna je promjena vremena, prognozira se kiša širom zemlje, a snijeg na planinama. Prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od 6. novembra do kraja prognoznog perioda 9. novembra”, navode iz FHMZ.

Do 27. oktobra minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od -2 do 3, u Hercegovini od 3 do 8 stepeni, maksimalne dnevne vrijednosti u Bosni od 12 do 15, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni.

Sa promjenom vremena od 1. novembra, očekuje se blagi porast temperatura zraka. Prognozirane vrijednosti minimalnih temperatura su u rasponu od 5 do 10 u Bosni, u Hercegovini od 8 do 13, danju u Bosni između 12 i 17, u Hercegovini od 16 do 21 stepeni.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: i[email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: