Politika

Ministrica zdravstva ZDK i rukovodstvo Saveza penzionera ZDK o pristupačnijoj zdravstvenoj zaštiti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Aida Salčinović održala je sastanak sa predstavnicima Saveza udruženja penzionera/umirovljenika Zeničko – dobojskog kantona.

Delegacija Saveza u kojoj su bili predsjednik Udruženja prenzionera Grada Zenica Mirnas Buljubašić i članovi Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera / umirovljenika FBiH Mustafa Trakić i Hajrudin Alić upoznala je ministricu Salčinović o svojim zahtjevima donesenim na Skupštini Saveza.

Zajednički je konstatovano da položaj penzionera nije na nivou kakvog ova populacija zaslužuje, a gosti su ministricu upoznali sa značajem adekvatne i pristupačne zdravstvene zaštite, kao i cjelokupnog zdravstvenog sistema i socijalne zaštite za ovu ranjivu kategoriju stanovništva.

-Iz medija pratim vaš rad i angažman na poboljšanju uslova života penzionera i na toj borbi odajem vam priznanje. Apsolutno sam spremna da vam u svakom trenutku pružim podršku s ciljem poboljšanja pristupačnosti i kvaliteti zdravstvene zaštite i pozivam vas da aktivno učestvujete u procesima, da dostavljate svoje prijedloge i sugestije za bolje regulisanje statusa penzionera u oblasti zdravstvenog sistema – izjavila je dr. Aida Salčinović, ministrica zdravstva Zeničko – dobojskog kantona.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno