Zenica

Ministrica Tanja Radoš-Kosić razgovarala s direktorom zeničke bolnice o budućim projektima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Tanja Radoš-Kosić danas je boravila u službenoj posjeti Kantonalnoj bolnici Zenica gdje se sastala s v.d. direktorom Tarikom Zulovićem.

Današnja posjeta Kantonalnoj bolnici Zenica bila je ujedno i prva službena posjeta ovoj ustanovi koja u proteklom periodu bez većih problema i komplikacija koje bi se odrazile na pacijente promijenila menadžment i imenovala novog v.d. direktora nakon što je ostavku dao dr. Rasim Skomorac.

Ministrica Radoš-Kosić je iskazala spremnost ministarstva za poboljšanje kvalitete zdravstva u ovom kantonu, a što podrazumijeva i poboljšanje usluge i izdvajanje finansijskih sredstava za Kantonalnu bolnicu.

“Ovo je prva posjeta Kantonanloj bolnici Zenica, ali sigurno ne i posljednja s obzirom da su pred ovom ustanovom veliki projekti koji će poboljšati kvalitet pružanja pomoći, ali i boravka pacijenata i uposlenika. Ministarstvo će biti na raspolaganju i u stalnoj komunikaciji sa menadžmentom te ćemo učiniti sve da kvalitet usluga bude mnogo bolji”, kazala je Radoš-Kosić.

V.d. direktor Zulović je naglasio da su pred Kantonalnom bolnicom Zenica projekti promjena koji podrazumijevaju projekat obnove ove zdravstvene ustanove, ali i promjena statusa bolnice u univerzitetsku bolnicu čime će ova ustanova sa Federalnog nivoa imati veća izdvajanja novčanih sredstava čime će i kvalitet usluge biti poboljšan.

Sastanku je osim ministrice Radoš-Kosić i v.d. direktora Zulovića prisustvovao i pomoćnik direktora za naučni rad dr. Ermin Čehić koji je u proteklom periodu aktivno radio na pripremi dokumentacije za sticanje statusa univerzitetske bolnice.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno