Info

Ministrica Subašić ugostila najbolje fizičare iz ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Draženka Subašić upriličila je prijem za učenike srednje škole Elmira Kevilja, Tarika Mujkića i Affana Kaknju, koji su postigli izvanredne rezultate na takmičenjima iz fizike.

Elmir Kevilj, učenik Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj, osigurao je učešće na 53. međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja će se ove godine održati u julu mjesecu u Japanu, kao i na 7. evropskoj olimpijadi iz fizike u junu mjesecu u Njemačkoj. Tarik Mujkić, učenik Gimnazije “Rizah Odžečkić” Zavidovići, takmičit će se na Međunarodnoj olimpijadi, a Affan Kaknjo, učenik Prve gimnazije u Zenici, na Evropskoj olimpijadi iz fizike.

Ministrica Subašić čestitala je gimnazijalcima postignute rezultate i poželjela uspješne nastupe na međunarodnim takmičenjima, rekavši da čestitke zaslužuju i njihovi nastavnici, uprave škola i roditelji.

– Uvažavajući i poštujući zalaganje i postignuća ovih učenika, ovo ministarstvo će osigurati sredstva za njihov odlazak na navedena takmičenja, pratiti ih na njihovom putu ka uspjehu i nastaviti pružati podršku – rekla je ministrica Subašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno