Info

Ministarstvo zdravstva ZDK: Opredjeljeno 100.000 KM za nabavku neuromodulacijskih odijela

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj 35. sjednici na prijedlog Ministarstva zdravstva usvojila je Program utroška sredstava planiranih u budžetu Zeničko-dobojskog kantona za 2023. godinu za Ministarstvo zdravstva na poziciji “Nabavka opreme” prema kojemu su planirana sredstva u iznosu od 110.000,00 KM.

Ministarstvo zdravstva je opredijelilo iznos od 100.000,00 KM za nabavku neuromodulacijskih odijela prilagođenih potrebama oboljelih od neuromišićnih oboljenja – multipla skleroze, cerebralne paralize, stanja nakon moždanog udara i povreda leđne moždine.

Ovaj korak označava značajan napredak u poboljšanju zdravstvene skrbi i kvalitete života građana oboljelih od navedenih bolesti u ZDK-u, budući da ova odijela koriste naprednu tehnologiju za stimulaciju i regulaciju živčanih signala te pomažu pacijentima u obnovi motoričkih funkcija, poboljšavajući njihovu kvalitetu života.

Ministrica zdravstva dr. Tanja Radoš Kosić istaknula je da će nabavka neuromodulacijskih odijela omogućiti pacijentima pristup najnovijim terapijskim opcijama koje će značajno poboljšati njihovu rehabilitaciju i kvalitetu života.

– Neuromodulacijska odijela predstavljaju inovativno rješenje za mnoge medicinske probleme i izuzetno mi je drago da ćemo moći pružiti ovu mogućnost liječenja našim pacijentima. Ministarstvo zdravstva ZDK će i dalje nastaviti kontinuirano raditi na unaprjeđenju zdravstvenih usluga i pružanju najbolje moguće zdravstvene skrbi građanima kantona – rekla je ministrica Radoš-Kosić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno