Politika

Ministarstvo za privredu ZDK podržava Generalni festival mode BiH – “Nosimo domaće!”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić razgovarao je jučer u svom kabinetu sa predsjednicom Udruženja Fashion M Selmom Maličbegović i event managericom Sarom Dervišević. Tema razgovora je bila podrška Ministarstva privrede Zeničko – dobojskom kantonu organizaciji Generalnog festivala mode Bosne i Hercegovine koji će se održati ovog proljeća u Zenici.

Sagovornice su predstavile projekat podrške i promocije industrije tekstila, kože i obuće u Bosni i Hercegovini, sa sloganom “Nosimo domaće”.

Festival će uključivati tematske sastanke, radionice, okrugle stolove te modne revije domaćih brendova i modnih dizajnera iz cijele zemlje. Ministar Šibonjić i njegov tim izrazili su interesovanje i obećali podršku u realizaciji ovog značajnog projekta.

“Moramo podržavati našu domaću proizvodnju u cjelini. Industrija tekstila, kože i obuće u našem kantonu pokazala je da vrlo konkurentna, da ima prije svega načina ali i resurse kako da se nametne tržištima. Proizvodi naših proizvođača se plasiraju i izvoze u cijelom svijetu. Budemo li kupovali domaće, još više ćemo jačati granu na kojoj sjedimo, a naša država će biti snažnija. Pozdravljam ovu ideju, i nadam se da će “nosimo domaće” zaživjeti u punom smislu riječi kod svih naših građana”, kazao je ministar Šibonjić.

Maličbegović se na kraju zahvalila ministru Šibonjiću na podršci, kazavši da je od velike važnosti to što je Ministarstvo privrede prepoznalo ovu inicijativu i što je će biti dio zajedničke podrške promocije domaće modne industrije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno