Info

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK podržat će „Merhametove“ projekte

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vladi Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirsad Hadžić primio je danas u svom kabinetu u Zenici predsjednika HO „Merhamet“ MDD Kenana Vrbanjca i direktoricu Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj Sanelu Omerović.

Delegacija „Merhameta“ razgovarala je sa ministrom Hadžićem o „Merhametovim“ projektima, s posebnim osvrtom na „Merhametovo“ Poljoprivredno imanje u Zavidovićima.

– Na ovom imanju „Merhamet“ godišnje proizvodi oko 80 tona povrća za potrebe svoje 41 kuhinje i njihovih punktova u kojima se svakodnevno hrani oko 8.000 soicjalno ugroženih porodica u čitavoj Bosni i Hercegovini. Na tom imanju imamo i pogon za proizvodnju tjestenine koja je, takođe, namijenjena za „Merhametove“ narodne kuhinje, odnosno za pripremu obroka našim korisnicima. Stoga bi, u tom segmentu, bila dragocjena pomoć i podrška Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona – kazao je Vrbanjac.

Ministar Mirsad Hadžić je kazao da „Merhamet“ radi dobre i značajne stvari, što ovu organizaciju čini veoma važnom. Kako je kazao, Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK će podržati „Merhametove“ projekte, pogotovo one koji se tiću resora ministarstva na čijem je on čelu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno