Zenica

Ministarstvo za boračka pitanja podržalo zapošljavanje 32 pripadnika branilačke populacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zapošljavanje pripadnika branilačke populacije – U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisani su ugovori o podršci zapošljavanju ili samozapošljavanju ukupno 32 pripadnika branilačke populacije iz ovog kantona, za što je Ministarstvo za boračka pitanja izdvojilo 150.000 KM.

Privredni subjekti zaposlili su 13 branitelja ili članova njihovih porodica, a za svakog novouposlenog dobili su novčanu podršku u iznosu od 8.400 KM za kadrove s visokom stručnom spremnom, dok podrška za radnike s nižom spremom iznosi 7.200 KM.

Kroz program samozapošljavanja Biznis plus – varijanta A, novčanu podršku dobilo je 16 ranije formiranih firmi koje su zaposlile 19 novih radnika. Podrška za jednog novouposlenog iznosi 3.000 KM, a za dva i više radnika 5.000 KM.

Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković izrazio je zadovoljstvo što je Vlada u okolnosima pandemije virusa kovid uspjela osigurati sredstva za podršku projektima zapošljavanja i samozapošljavanja članova boračke populacije.

Najavio je da će iduće sedmice biti potpisani ugovori sa 208 ranije osnovanih boračkih firmi, koje su pozitivno poslovale i ispunile uslove da dobiju novčanu podršku ovog ministarstva od 1.000 KM u okviru programa Biznis plus – varijanta B.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno