Sudske klupe

Ministarstvo sigurnosti: u ZDK po 12 kršenja policijskog sata i izolacije za posljednja 24 sata

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pripremilo je dnevni izvještaj policijskih agencija o aktivnostima poduzetim u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. U tabeli se nalaze podaci policijskih agencija o broju kontrolisanih osoba kojima je određena izolacija i broju izdatih prekršajnih naloga zbog nepoštivanja odluka nadležnih inspekcija.

Također uključeni su i podaci Granične policije BiH o broju ulazaka i izlazaka osoba na graničnim prijelazima tokom subote, 28. marta. Prema tim podacima u BiH je tog dana ušlo 2.113 osoba, dok je iz BiH izašlo 1.010 osoba.

MUP RS-a evidentirao je tog dana 77 slučajeva nepoštivanja naredbe o zabrani kretanja, dok je u Federaciji BiH najveći broj registrovan u Kantonu Sarajevo – 42, te Tuzlanskom 23, a najmanji broj tih slučajeva registrovan je u Kantonu 10- samo jedan.

U RS-u je izrečeno 77 sankcija, Kantonu Sarajevo 42, Unsko-sanskom 23, a u Brčko distriktu BiH 25…

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem