Biznis

Ministarstvo privrede ZDK će nastaviti sa pružanjem podrške domaćim proizvođačima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo privrede ZDK će nastaviti sa pružanjem podrške domaćim proizvođačima- Ministar za privredu ZDK Samir Šibonjić održao je sastanak s predstavnicima Instituta za standarde i sigurnost (ISS).

Glavna tema sastanka je bila provođenje međunarodnih ISO standarda za privrednike ZDK. Primjenom i certifikacijom ISO standarda poboljšava se funkcionalnost, sigurnost i društvena dobrobit organizacije stoga kompanije stiču mogućnost da prilagode i unaprijede svoje aktivnosti implementacijom i certifikacijom ISO i specijalizovanih standarda.

“Jako je važno podizanje razine konkurentnosti i dobijanje certifikata za kvalitet pogotovo kod obrta koji su odnedavno dobili mogućnost da izvoze svoje proizvode. Ministarstvo privrede ZDK će kao i do sada nastaviti pružati podršku našim proizvođačima da svoje proizvode što je moguće lakše izvoze, u što je moguće većim količinama, naravno uz prethodno zadovoljenje svih potrebnih međunarodnih standarda koje dokazuju međunarodno priznati certifikati”, kazao je tom prilikom minister Šibonjić.

Dobijanjem ISO certifikata postoji potencijal za povećano poslovanje i na sadašnjem i na novim tržištima.

“Pored toga, općenito se poboljšava kvaliteta usluge / proizvoda koja se nudi klijentu. Činjenica da je ISO široko prihvaćen na međunarodnom nivou olakšava realizaciju zajedničkog poslovanja, istraživanja i razvoj novih proizvoda. Standardizacija omogućava kompanijama da posluju na međunarodnom nivou sa sigurnošću da obezbjede kompatibilnost i nepromjenljivost proizvoda ili inputa koji se koristi u njegovom procesu”, istakao je Nermin Mahmutović.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno