Politika

Ministar Vračo ustupio bazen studentima odsjeka “Tjelesni odgoj i sport” Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo je u prostorijama Ministarstva održao sastanak sa predstavnicima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici o problemu realizacije nastave na jednom od odsjeka ovog fakulteta.

Naime, studenti odsjeka “Tjelesni odgoj i sport” zbog nepostojanja bazena u gradu Zenici nemaju uslove za obavljanje nastave, te je menadžment fakulteta bio primoran da traži alternativna rješenja kako bi nastava bila realizovana.

Dekanesa Filozofskog fakulteta prof.dr. Alica Arnaut se tom prilikom obratila sa zahtjevom i Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i centrima i bazenima van Zenice i kantona.

Ministar Vračo je na današnjem sastanku saslušao problematiku, te omogućio da u budućnosti zbog nepostojanja bazena u gradu Zenici studenti Filozofskog fakulteta odsjek “Tjelesni odgoj i sport”, svoju nastavu realizuju u Centru Specijalne policije MUP-a ZDK dok se ne ponudi bolji način realizacije nastavnog programa.

Inače, na odsjeku “Tjelesni odgoj i sport” predmet “Plivanje” je predmet sa druge godine studijskog programa, te će prva generacija studenata ovog odsjeka imati sve uslove da ovaj predmet realizuje u punom kapacitetu uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno