Politika

Ministar unutrašnjih poslova ZDK i policijski komesar posjetili Policijsku stanicu Žepče i Tešanj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Admir Gazić posjetili su danas, 10. juna 2024. godine, Policijsku stanicu Žepče i Policijsku stanicu Tešanj, gdje su održani radni sastanci na kojim su prisustvovali načelnici Policijskih uprava i komandiri policijskih stanica.

Na sastancima su rukovodni policijski službenici informisali ministra i policijskog komesara o bezbjednosnoj situaciji na području navedenih policijskih stanica.

Kako je konstatovano, u proteklom periodu na području Policijskih stanica Žepče i Tešanj nisu zabilježeni veći sigurnosni izazovi, te je stanje bezbjednosti u kontinuitetu održavano stabilnim i zadovoljavajućim. U nastavku je pojašnjeno da je ovakvo povoljno stanje rezultat koordiniranog djelovanja i pravaca definisanih u proteklom periodu, koji su proistekli iz analiza i procjena izvršenih na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a koje su prvenstveno imale za cilj unapređenje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Kantona, planskih aktivnosti na preveniranju svih oblika nezakonitog djelovanja pojedinaca i grupa, te drugih mjera i radnji koje su poduzimane sa ciljem unapređenja stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe se razgovaralo i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju na području ovih Policijskih stanica sa aspekta stvaranja sigurnih uslova izvođačima radova kada je u pitanju zaštita materijalno-tehničkih resursa, a poseban osvrt je dat na značaj izgradnje koridora Vc, obzirom da se kroz područje općina Žepče i Tešanj trenutno gradi duža dionica pomenutog koridora, kao i preduzimanje mjera na bezbjednom odvijanju saobraćaja na dionicama magistralnog puta M-17 i M-4. S tim u vezi, naglašeno je da će se u skladu sa izvršenim procjenama, te sačinjenim planovima, u narednom periodu nastaviti sa poduzimanjem pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, posebno u dijelu koji se odnosi na prevenciju kriminaliteta, poboljšanje stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja, kao i poduzimanje svih drugih mjera i radnji iz nadležnosti Uprave policije.

Tokom sastanka sa rukovodnim policijskim službenicima, ministar Vračo i komesar Gazić su izrazili zadovoljstvo prezentiranim podacima i stanjem sigurnosti na području navedenih policijskih stanica. Takođe je iskazana opredjeljenost na što boljem osposobljavanju i materijalno-tehničkom opremanju policijskih službenika, što je jedan od važnijih faktora u razvoju i unapređivanju demokratske policijske službe i svakako najznačajniji preduslov za profesionalno i efikasno funkcionisanje policijskih struktura u smislu reagovanja na sve sigurnosne izazove.

U tom smislu prilikom ove posjete ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić, su na upotrebu Policijskoj stanici Žepče predali jedno novo policijsko vozilo, dok su Policijskoj stanici Tešanj predali dva nova vozila Škoda Octavia, za čiju nabavku su osigurana sredstva iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona. Upotreba novih vozila umnogome će doprinijeti poboljšanju rada policijskih službenika i povećanom stepenu sigurnosti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ova posjeta je nastavak zajedničkih aktivnosti ministra i policijskog komesara na obilasku svih policijskih uprava i policijskih stanica na području Zeničko-dobojskog kantona u cilju sagledavanja stanja u svakoj organizacionoj jedinici i otklanjanja eventualnih poteškoća.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno