Info

Ministar unutrašnjih poslova i Komesar u zajedničkoj posjeti Kantonalnom tužilaštvu ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 23.11.2023. godine Ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo, zajedno sa Komesarom Admirom Gazićem i Savjetnikom ministra Redžom Kahrićem, bio je u prvoj radnoj posjeti kod Glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Vesne Kaknjo i njenih zamjenika Vesne Bjelošević i Redže Delića.

Prilikom posjete Glavna tužiteljica čestitala je novoimenovanom Ministru na preuzetom mandatu, te izrazila želje za njegov uspješan rad i postizanje dobrih rezultata.  

 Na sastanku se razgovaralo o efikasnosti dosadašnjeg profesionalnog rada Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova, predstojećim izazovima, te modalitetima i pravcima buduće suradnje u smislu zajedničkih aktivnosti na otkrivanju i gonjenju počinitelja krivičnih djela, sa posebnim akcentom na krivična djela korupcije i organizovanog kriminala visokog nivoa, maloljetničke delikvencije i svim oblicima nasilja.

Obostrano je konstatirano da je dosadašnja međusobna suradnja bila izuzetno uspješna, te da će se u tom pravcu nastaviti i u predstojećem periodu, sa ciljem nastavka zajedničkog uspješnog i koordiniranog rada ove dvije institucije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno