Info

Ministar Sinanović posjetio OŠ Mula Mustafa Bašeskija i PŠ Poriječani: Vlada će planirati sredstva za završetak nove školske zgrade u Donjem Moštru

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Sinanović posjetio OŠ Mula Mustafa Bašeskija i PŠ Poriječani: Vlada će planirati sredstva za završetak nove školske zgrade u Donjem Moštru – Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović posjetio je Osnovnu školu “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre, općina Visoko, gdje je sa direktoricom Jasminom Uzunalić, te predstavnicima školskog odbora i mjesnih vlasti razgovarao o početku školske godine, a posebno projektu izgradnje nove školske zgrade u kojoj će nastavu pohađati niži razredi.

“Izgradnja nove škole započeta je prije tri godine, a Vlada je do sada izdvojila 260.000 KM, od toga u ovoj godini 100.000 KM. Zgrada je pokrivena i ugrađena vanjska stolarija. U budžetu za iduću godinu ćemo predvidjeti sredstva za završetak škole”, kazao je Sinanović.

Ministar obrazovanja ZDK posjetio je i Područnu školu “Poriječani” gdje je u toku izgradnja ograde uz lokalnu saobraćajnicu za koju je iz budžeta ovog ministarstva izdvojeno 11.000 maraka, kako bi se unaprijedila bezbjednost đaka.

 

Press služba ZDK

zdk.ba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno