Info

Ministar Sinanović posjetio OŠ “Enver Čolaković”: Centralna škola ulazi u zimu sa novom stolarijom, izdvojena sredstva za sportski poligon u PŠ Lašva

Ministar Sinanović posjetio OŠ “Enver Čolaković”: Centralna škola ulazi u zimu sa novom stolarijom, izdvojena sredstva za sportski poligon u PŠ Lašva – Osnovna škola “Enver Čolaković” Janjići u zimu će u ući sa novom stolarijom. Vlada Zeničko-dobojskog kantona je kroz projekt energetske efikasnosti za zamjenu stolarije na centralnoj školi u Janjićima kod Zenice izdvojila 120.000 KM.

“Radovi na zamjeni stolarije privode se kraju. Ranije je zamijenjen krov a još preostaje da zgradu utoplimo novom fasadom, što smo planirali za narednu godinu. Time ćemo značajno popraviti uslove za boravak i odvijanje nastavnog procesa, ali i ostvariti uštede kroz smanjenu potrošnju energije”, kazao je prilikom posjete ovoj školi ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović.

Nastavni proces u centralnoj i područnim školama, kako je ministra informisao direktor Elvir Ibrahimagić, odvija se bez poteškoća.

Vlada ZDK je odobrila 35.000 KM za izgradnju malog sportskog poligona u Područnoj školi Lašva, a sve aktivnosti oko izgradnje poligona vodi školska uprava. Tender za izvođača radova je u toku. Kada su u pitanju potrebe Područne škole Gnjusi, dogovoreno je da se krene u izradu projektne dokumentacije za malu sportsku dvoranu, kako bi se mogla planirati sredstva u budžetu za narednu godinu.

U periodu 2015-2018.  godina u školske objekte na području Zeničko-dobojskog kantona kroz kapitalna ulaganja investirano je 22 miliona KM. Samo kroz projekt energetske efikasnosti rekonstruisano je i energetski utopljeno 28 centralnih škola.

Press služba ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: