Politika

Ministar Sinanović podržao projekat “Socijalizacija s pravom”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Sinanović podržao projekat “Socijalizacija s pravom” – Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  Zeničko-dobojskog kantona održao je  sastanak  s predstavnicima  PH International, direktoricom Nedžadom Faginović, program menagerom, Renée Berrian i koordinatoricom projekta, Beti Čolak. Sastanku su prisustvovali članovi tima za izradu kurikuluma za socijalizaciju s pravom, Selvedin Delić i Rasema Sarić.

Sastanak je održan s ciljem nastavka saradnje u okviru Programa „Socijalizacija s pravom“.

Ministar je, izrazio zadovoljstvo aktivnostima, rezultatima rada tima i kompletom edukativnih materijala za rad sa učenicima na socijalizaciji s pravom u osnovnim školama, a koji su proizvod rada Tima za izradu kurikuluma za socijalizaciju s pravom u okviru projekta. Naglasio je značaj i specifičnost ovog projekta u čijoj  realizaciji  prvi put sa učenicima učestvuju zajedno nastavnik i policajac.

Direktorica programa Nedžada Faginović i gošća, Renée Berrian, su nakon obraćanja ministra i njegove prezentacije rada Ministarstva i konstruktivnih prijedloga za nastavak saradnje u okviru projekta, izrazile veliko zadovoljstvo saradnjom i prijedlozima za njen nastavak, ističući doprinos projekta kao i do sada uloženi trud i rad, koji su ocijenile kao izuzetno uspješan i nadasve koristan, kako za nastavnike, tako i za učenike osnovnih i srednjih škola.

Dogovoren je   nastavak  saradnje na ovom projektu kao  i u misiji širenja znanja o pravima i obavezama učenika, pravnim pitanjima i institucijama nadležnim za provođenje zakona, a sve s ciljem da naši učenici budu odgovorni, sigurni i sretni.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno