Politika

Ministar Šibonjić primio još jednu delegaciju potencijalnih turskih investitora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede ZDK, Samir Šibonjić nedavno je razgovarao sa delegacijom sedam privrednika iz Turkiye, a koji su izrazili interesovanje da investiraju u različite segmente industrije u ZDK.

Delegacija turskih privrednika raspolaže sa proizvodnim kapaciteteima u segmentima proizvodnje i investiranja u obnovljive izvore energije, proizvodnju luksuznih acesoara za mobilne telefone, proizvodnju i trgovinu kvalitetnim prirodnim parfemima, te u poljoprivredi.

“Mi u Ministarstvu privrede ZDK smo svjesni da svaka posjeta neće završiti investicijom, ali činimo sve da zainteresiramo potencijalne ulagače i pružimo podršku u onome što je naša zona odgovornosti. Želimo biti adresa za sve one koji imaju interes za razvoj i pozitivan odnos prema poslovanju. Zato je Vlada ZDK partner svima onima koji žele uložiti u naš Kanton, a svi investitori i privrednici raspoloženi za saradnju bilo sa istoka ili zapada su dobro došli”, kazao je ministar Šibonjić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno