Biznis

Ministar privrede ZDK prisustvovao sastanku privrednika i upravnog odbora najvećeg turskog udruženja industrijalaca i privrednika MÜSİAD

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede ZDK Samir Šibonjić je tokom svoje posjete Turskoj prisustvovao i sastanku privrednika i upravnog odbora najvećeg turskog udruženja industrijalaca i privrednika MÜSİAD.

“Bila mi je čast prisustvovati velikom sastanku privrednika i upravnog odbora najvećeg turskog udruženja industrijalaca i privrednika MÜSİAD, gdje smo predstavili potencijale, resurse i mogućnosti koje nudimo novim investitorima u Zeničko-dobojskom kantonu i našoj domovini Bosni i Hercegovini. Prezentovali smo također trenutno stanje privrede Zeničko- dobojskog kantona naglasivši da je privreda Zeničko dobojskog kantona stub privrede Bosne i Hercegovine” naveo je Šibonjić.

Udruženje nezavisnih industrijalaca i privrednika (turski: Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, MÜSİAD) je nevladina organizacija osnovano je 1992. godine.

Prema evidenciji iz 2021. godine, MÜSİAD ima 89 kancelarija u Turskoj, 255 kancelarija i predstavništva u 73 različite zemlje i više od 11 000 članova. Udruženje posjeduje ISO 9001:2000 certifikat kvalitete. Udruženje ima predstavnike u svakoj pokrajini Turske.

MÜSİAD organizuje godišnji sajam odbrambene industrije pod nazivom High-Tech Port by MÜSİAD. Drugi sajam održan je između 6. i 8. oktobra 2015. u Dohi, Katar, i promovirao je milijarde dolara trgovine između Turske i Katara.

MÜSİAD također podržava izložbe Turske organizacije stambenih investitora i investitora (KONUTDER) kako bi se povećale veze trgovine nekretninama s investitorima iz Zaljeva.
Takođe je bitno napomenuti da smo razgovarali o jačanju aktivnosti MÜSAIT-a u Bosni i Hercegovini.

Planirano je okupljanje mladih članova MÜSAIT-a u Bosni i Hercegovini od 01 do 04.Oktobra 2023.godine gdje će se okupiti mladi privrednici iz mnogih zemalja širom Svijeta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno