Info

Ministar Pekić i komesar Šišić prisustvovali početku policijske obuke za 125 novoprimljenih policijskih službenika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Pekić i komesar Šišić prisustvovali početku policijske obuke za 125 novoprimljenih policijskih službenika- Dana 24.01.2022. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, u pratnji policijskog komesara Rusmira Šišića, prisustvovao je, na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, svečanoj ceremoniji kojom je obilježen početka policijske obuke za 125 policijskih službenika izabranih nakon provedenih procedura po javnom oglasu raspisanom u oktobru 2020. godine.

Riječ je o 125 novoprimljenih policijskih službenika – 15 u činu „mlađi inspektor“ i 110 u činu „policajac“ koji će stručna znanja i vještine na Policijskoj akademiji sticati tri, odnosno pet mjeseci, uz napomenu da sve njih, po povratku sa Policijske akademije, čeka još tri mjeseca obuke u organizacionim jedinicama u sastavu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić je, ovom prilikom, budućim policijskim službenicima poželio mnogo sreće i najveći mogući uspjeh u toku policijske obuke. On je izrazio svoje duboko uvjerenje da će izabrani kandidati u potpunosti opravdati povjerenje koje im je ukazano i da će, kada budu raspoređeni u organizacione jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, koristeći se znanjima i iskustvima stečenim u toku policijske obuke, u značajnoj mjeri uticati na povećanje stepena opće sigurnosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovaj način, grupi od 125 mladih ljudi pružila se prilika da, sticanjem zvanja policijskog službenika, zajedno sa svojim starijim i iskusnijim kolegama, stanu u prve redove boraca za vladavinu prava u Zeničko-dobojskom kantonu i Bosni i Hercegovini, što je jedan od ključnih uslova za prosperitet naših građana, našeg kantona i naše države. Važno je istaknuti da Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, popunjavajući policijski sastav mladim, obrazovanim i perspektivnim kadrom, osim što u značajnoj mjeri povećava stepen sigurnosti građana našeg kantona i njihove imovine, daje i svoj konkretan doprinos borbi protiv odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno