Politika

Ministar Mušija podržao organizaciju XV Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija sa saradnicima održao je radni sastanak povodom održavanja XV Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine koji će se održati u Zavidovićima.

Predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika srednjih stručnih i tehničkih škola Federacije BiH Hasan Brkić i direktor JU Mješovite srednje škole Zavidovići Hajrudin Čamdžić predstavili su planove i aktivnosti na organizaciji festivala koji će se održati 11. maja 2024. godine u organizaciji JU Mješovita srednja škola Zavidovići.

Na festivalu rada učenici se takmiče u preko 50 različitih stručnih zvanja i zanimanja. Ciljevi festivala su afirmacija znanja, rada i praktičnih djelatnosti mladih, afirmacija i predstavljanje srednjih tehničkih i stručnih škola, popularizacija pojedinih stručnih zanimanja u široj javnosti te podsticanje inventivne i stvaralačke djelatnosti kod mladih.

Ministar Mušija je dao punu podršku školi u organizaciji ovog festivala, rekavši da je predložio Vladi ZDK-a da odobri sredstva za realizaciju navedenog događaja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno