Zenica

Ministar Kozlić za Zenicablog: Naše opredjeljenje je nastava u učionicama u punom kapacitetu, odluku do početka nastave može promijeniti Vlada na prijedlog Kriznog štaba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi septembar i početak nove školske godine se bliži, a u Bosni i Hercegovini još sa sigurnošću nije poznato po kojem modelu će se nastava odvijati. Način izvođenja nastave svaki kanton dužan je donijeti u zavisnosti od epidemiološke situacije. Ona, nažalost, iz dana u dan postaje sve lošija, ponajviše zbog nikakvog ili skoro nikakvog primjenjivanja i aktuelnih, vrlo “labavih” mjera.

Tim povodom smo kontaktirali Spahiju Kozlića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi ZDK, koji je za Zenicablog odgovorio –

– Opredjeljenje Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK je da naredna školska godina u osnovnim i srednjim školama, te nastava na Univerzitetu u Zenici otpočne u punom kapacitetu u školskim objektima, dakle u klupama i bez online modela. Konačnu riječ o tome dat će Vlada ZDK na prijedlog Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravstva. Nadam se da do početka školske godine neće doći do naglog skoka broja oboljelih. Ukoliko se to desi nakon početka školske godine, razmišljat ćemo ponovo o eventualnom kombinovanom modelu, kazao je Kozlić za Zenicablog.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno