Politika

Ministar Hasaničević na javnoj debati “Pravo na pravdu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Generalnom direkcijom Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju u ponedjeljak, 06. juna u Sarajevu u Parlamentarnoj skupštini BiH održana je javna debata “Pravo na pravdu”, sa naglaskom na integritet pravosudnog sistema i efikasnu borbu protiv korupcije i vraćanja povjerenja javnosti.

Javnoj debati između ostalih prisustvovali su ministri pravde sa svih nivoa vlasti u BiH, tužioci, advokati, ombudsmani, nevladine organizacije, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

U uvodnom obraćanju uz punu podršku reformama obratio se ambasador Johann Sattler, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, a video porukom obratio se i Oliver Varhely, komesar za susjedstvo i pregovore o proširenju.

Debati je prisustvovao i ministar za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona Edin Hasaničević.

– Na marginama debate imao sam priliku sa uvaženim advokatom Ifetom Feragetom razmijeniti mišljenja u vezi kandidatskog statusa BiH u procesu stabilizacije i pridruživanja EU, sa naglaskom na suštinske reforme u oblasti pravosuđa. Ujedno sam iskoristio priliku da izrazim spremnost da u narednom periodu uspostavimo bližu saradnju u prenošenju pozitivnih iskustava u borbi protiv korupcije sa direktorom Ureda za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo Erduanom Kafedžićem – rekao je ministar Hasaničević.

Dodao je da je podršku Ministarstvu za pravosuđe i upravu ZDK i djelovanju u punom kapacitetu Ureda za borbu protiv korupcije ZDK iskazala i Mirna Brešan, savjetnica u Odjelu za vladavinu prava pri Delegaciji EU u Bosni i Hercegovini.

– Čeka nas puno posla u službi građana i u općem interesu – rekao je Hasaničević.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno