Info

Ministar Čolaković u Goraždu na sportskim igrama RVI čestitao sveukupnu pobjedu učesnicima iz ZDK

Ministar Čolaković u Goraždu na sportskim igrama RVI čestitao sveukupnu pobjedu učesnicima iz ZDK – U Goraždu su protekli vikend održane sportske igre Saveza ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine na kojem su učestvovali i predstavnici Saveza Zeničko–dobojskog kantona. Polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju te defileom ratnih zastava svih korpusa Armije R BiH započeto je sportsko takmičenje koje je i ove godine finansijski podržano od Ministarstva za boračka pitanja ZDK.

Ove igre se održavaju već petnaesti put i svakako su postale dobra praksa za rehabilitaciju i druženje a realizuje  se kroz različite sportove, i to: sjedeću odbojku, stoni tenis, nogomet, šah, streljaštvo…

Kao i prošle godine, sveukupni pobjednici ovih sportskih igara su sportisti iz Zeničko – dobojskog kantona.

„Koristim se prilikom da predsjedniku Saveza ratnih vojnih invalida ZDK i svim učesnicima, u ime Ministarstva za boračka pitanja, iskreno čestitam osvojeno prvo mjesto. Naši takmičari su ponovo pokazali najveći stepen organizovanosti, požrtvovanja i sportskog duha. Ovaj vid rehabilitacije kroz sport i rekreaciju pokazao se kao najuspješniji. Vlada Zeničko–dobojskog kantona nastavit će finansirati ove sportove i u narednom periodu“, kazao je resorni ministar Fahrudin Čolaković.

Press služba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem