Info

Ministar Čolaković primio novog predsjednika Saveza RVI ZDK i članove predsjedništva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Čolaković primio novog predsjednika Saveza RVI ZDK i članove predsjedništva – Ministar za  boračka pitanja Fahrudin Čolaković primio je na radno-konsultativni sastanak novoizabranog predsjednika Saveza RVI Zeničko-dobojskog kantona Jusufa Rakmana sa članovima Predsjedništva. Na sastanaku su  sumirani i analizirani rezultati postignuti u proteklom periodu te  plan novih aktivnosti koje će Ministarstvo provoditi u narednom periodu, kao i druga aktualna problematika iz domena boračko-invalidske zaštite sa kojom se susreće ova populacija.

Istaknuta je veoma dobra suradnja između Ministarstva i ovog saveza, a čiji je cilj poboljšanje ukupnog stanja svih kategorija boračke populacije. Iskazano je obostrano zadovoljstvo realizacijom Budžeta ZDK koji se odnosi  na prava branilaca i članova njihovih porodica. Ministar je upoznao prisutne o budžetskom zahtjevu Ministarstva za boračka pitanja za 2018. godinu kao i smjernicama za njegovu jednostavniju realizaciju s obzirom da je budžetski zahtjev veći nego svih predhodnih godina, pa su se programirane aktivnosti za njegovu realizaciju morale proširiti.

Ministar je, također, iskoristio priliku da novoizabranom predsjedniku čestita na izboru i zaželi puno uspjeha u budućem radu na zadovoljstvo boračke populacije-RVI i Ministarstva.

Predstavnici Saveza RVI su zahvalili  Vladi ZDK na realizaciji projekata koji imaju za cilj trajno egzistencijalno zbrinjavanje pripadnika ove populacije kroz projekte zapošljavanja i samozapošljavanja koje provodi Ministarstvo za boračka pitanja. Prisutni su iskazali pozitivan stav spram predloženih programskih ciljeva te obećali da će se maksimalno uključiti u njihovu realizaciju.

Press služba

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno