Info

Ministar Čolaković posjetio branioce na rehabilitaciji u JZU BRC Aquaterm Olovo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković, sa saradnicima, posjetio je pripadnike branilačke populacije na rehabilitaciji u JZU BRC “Aquaterm” Olovo, koju finansira ovo ministarstvo.

Ministarstvo za boračka pitanja dugi niz godina provodi projekte banjsko-klimatske rehabilitacije u nekoliko rehabilitacijskih centara. Ugovor na tri godine potpisan je sa JZU BRC “Aquaterm” Olovo, Lječilište “Reumal” Fojnica, JZU CFMR “Ilidža” Gradačac te Banja “Terme” Ilidža – Sarajevo.

“Opredjeljenja smo da ćemo u narednom periodu intenzivirati kontrole kako bi ovaj vid projekta provodili u najboljem svjetlu. Drago mi je da smo u Olovu imali priliku od strane branilačke populacije slušati samo riječi hvale za tretman, smještaj,  opremu i ishranu i ništa manje nećemo očekivati od drugih centara. Interes branilačke populacije mora biti na prvom mjestu – ističe ministar Čolaković.

Za projekt banjsko-klimatske rehabilitacije branilačke populacije planirana su sredstva u iznosu od 1,1 milion KM za tri godine.

U 2020. godini odobreno je 239 zahtjeva i taj broj je, zbog higijensko-epidemioloških prilika, bio značajno manji nego ranijih godina. Ove godine broj zahtjeva je povećan, a banjsko-klimatska rehabilitacija se odobrava svim aplikantima koji ispunjavaju uslove, osim ako postoje kontraindikacije na hidroterapiju.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno