Politika

Ministar Čajić se susreo sa generalnim sekretarom grada Konya i počasnim konzulom BiH u Konyi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK na čelu sa proaktivnim ministrom Jasminom Cajićem poslije posjete sajmu poljoprivrede u Konyi posjetili su i sjedište Gradske Uprave Grada Konya, i susreli su se sa generalnim sekretarom Ercanom Uslu koji nas je toplo dočekao, i sa kojim smo razgovarali o saradnji i budućim zajedničkim aktivnostima. Predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH Jasmin Imamović bio je takođe dio delegacije koja je tokom nekoliko dana boravka u Konyi realizovala veliki broj susreta i sastanaka.

Upoznati smo o velikim projektima i uspjesima Grada i provincije Konya u oblasti poljoprivrede jer Konya ima najbolje rezultate u cijeloj Republici Turskoj.

Ercan Uslu je od 2009.godine počasni konzul BiH u Konyi. Veliki prijatelj Bosne i Hercegovine je tokom godina uradio veliki broj korisnih projekata za Bosnu i Hercegovinu. Tokom agresije na BiH mnogo je pomogao u organizovanju pomoći za BiH. Poslije rata nastavio je svoju misiju, i realizovao je veliki broj projekata, aktivnosti, i inicijativa značajnih za jačanje prijateljskih veza između BiH i Republike Turske. Bio je prijatelj prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića sa kojim se često susretao u BiH i u Republici Turskoj.

Ercan Uslu je porijeklom Turčin koji je rođen u Konyi, ali toliko voli Bosnu i Hercegovinu, i naš narod (što je svojim djelima i dokazao) da se može slobodno reći da je Ercan i Bosanac i Hercegovac.

Ercana Uslu sam upoznao 2012.godine tokom posjete Konyi, i odmah sam shvatio da je to veliki insan i prijatelj Bosne i Hercegovine. U počasnom konzulatu BiH u Konyi tada u neformalnom druženju čak nam je ukazao čast i odlično otpjevao poznatu pjesmu “Šehidski rastanak”na bosanskom jeziku. Ercan Uslu je uvijek bio aktivan, pomažući ljudima gdje god je bio u mogućnosti. Bosnu i Hercegovinu posebno voli, i zbog toga je jedan od najboljih ambasadora prijateljstva i bratstva u Republici Turskoj.

Ercan Uslu je veoma cijenjen u Republici Turskoj i Konyi, i stoga ne čudi što se nalazi na tako visokoj i odgovornoj poziciji grada Konya koji ima oko dva (2) miliona stanovnika. Tokom čitave karijere bio je na odgovornim pozicijama, i uvijek je pravio odlične rezultate.

Moj prijatelj Ercan Uslu nam je ukazao veliku čast prijemom u njegovom kabinetu iako je bio zauzet mnogim obavezama ( dolazak visoke državne delegacije državnih ministara gradu Konyi, i mnoge druge obaveze). Tokom boravka u Konyi odlično smo primljeni, a Ercan Uslu je u tome umnogome zaslužan. Imali smo susrete i sastanke sa predstavnicima Odjela za poljoprivredu Grada Konya, Odjela za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstva provincije Konya resornog državnog ministarstva, općine Selcuklu-Konya.
Bilo je veliko zadovoljstvo biti ponovo u društvu velikog prijatelja naše domovine Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Jasmin Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno