Politika

Ministar Čajić razgovarao sa predstavnicima Saveza poljoprivrednih udruženja ZDK- biljna proizvodnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredi Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Čajić održao je u svom uredu radni sastanak s predstavnicima Saveza poljoprivrednih udruženja Zeničko-dobojskog kantona – biljna proizvodnja.

Razgovarano je o aktuelnim problemima u poljoprivredi s akcentom na nastale probleme u realizaciji poticaja plasteničkoj proizvodnji za 2023. godinu kao i mjerama i planovima za narednu budžetsku 2024. godinu.

Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja ZDK – biljna proizvodnja rekli su da su se obratili sa zahtjevima za mjere i aktivnosti za poticanje poljoprivrede u 2024. godini, a ministar Čajić je podržao poljoprivrednike te kazao da će nastojati da iznađe rješenja za njihove probleme i pokušati obezbjediti što veći iznos sredstava za narednu budzetsku godinu za sve poljoprivredne proizvodjače. Na taj način bi se pružila prijeko potrebna pomoć i veća podrška u cilju unapređenja i povećanja obima poljoprivredne proizvodnje na području ZDK-a.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno