Biznis Politika

Ministar Čajić na sajmu poljoprivrede u Konyi: Velika prilika za ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Delegacija iz ZDK sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK Jasminom Čajićem je ovih dana u Turskoj, u Konyi na velikom sajmu poljoprivrede.

“Danas sam imao priliku biti dio otvaranja jednog od najvećih međunarodnih sajmova poljoprivrede u Evropi koji se održava u Turskom gradu Konyi, te sam razgovarao sa predstavnicima nekoliko kompanija kojim je primarna oblast proizvodnja strojeva u sektoru poljoprivrede” naveo je Čajić.

Kako navodi cilj mu je poboljšati uslove za bavljenje ovom granom privrede u Zeničko-dobojskom kantonu.

“Izdvojio bih kompaniju YURDUSAR čije je sjedište u Izmiru a danas su bili dio ovog sajma. Yurdusar je jedan od vodećih proizvođača strojeva u Evropi kada je u pitanju sektor poljoprivrede. Kroz razgovor smo došli do saznanja da svoje poslovanje planiraju širiti na druge države i da im je jedna od opcija i BiH. Dogovorili smo njihov dolazak u BiH gdje će domaćin biti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK i gdje ćemo vidjeti kakve su mogućnosti da Yurdusar jedno od svojih sjedišta ima i u BiH i to na području ZDK” naglasio je ministar Čajić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno