Nogomet

Milošević: Bosna mi je domovina, nisam primijetio da ću imati problem s Džekom i Pjanićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Milošević: Bosna mi je domovina, nisam primijetio da ću imati problem s Džekom i Pjanićem- Savo Milošević sinoć je bio gost emisije Face to Face kod Senada Hadžifejzovića.

Prvo pitanje za novog selektora Bosne i Hercegovine u studiju Face TV bilo je o komunikaciji sa Džekom i Pjanićem, te kako su reagovali na njegovo imenovanje na klupu Zmajeva.

“Čuo sam se sa Džekom i Pjanićem, nisam primijetio da ćemo imati neki problem. Baš naprotiv. To su prije svega vaspitani momci. I da misle nešto drugačije mislim da to ne bi rekli”, kazao je Milošević na početku razgovora.

“Šta ti je Bosna?” dobio je pitanje Milošević.

“Meni je domovina. Jedna od domovina. Tu sam rođen i odrastao, tu mi je familija. Najveći dio. Selo pored Janje – Miloševići. Ima nas desetine, dosta kuća i ima nas mnogo u inostranstvu. Igrao samo u Podrinju iz Janje”, odgovorio je Milošević.

Govorio je šef stručnog štaba BiH i o političkom angažmanu iz prošlosti i razlozima zbog čega više nije u politici.

“Jedina želja mi je bila da se Srbija približi civilizovanom svijetu. Kada sam vidio da to ne može, izašao sam iz toga”, dalje se nadovezao i o vremenu kada se protivio režimu Slobodana Miloševića, prenosi N1.

“Ja sam jedini deklarisani sportista koji je bio protiv Miloševića. Mislim da je bio i Divac, on nam je slao podršku kada je igrao u NBA ligi. Što se tiče priče o spornoj izjavi Slobodana Miloševića, morate pogledati cijeli intervju, da biste to shvatili. Optužiti mene da glorifukujem Miloševića, to je besmisleno, ja sam jedini koji se otvoreno borio protiv njega”

Bivši reprezentativac Srbije istakao je da ima svoju slobodu i luksuz, da izađe iz svega sa čime nije saglasan.

“Moju slobodu ne prodajem i da budem svoj, to ne mogu da trapim za bilo šta. Ne postoji novac i bogatstvo koje mi to može oduzeti. Imam luksuz da ne budem dio priče” istakao je.

Upitan je bivši fudbaler Partizana, da li je opterećen sklapanjem tim reprezentacije po konstitutivnom ključu.

“U fudbalu postoji, fudbalske vjera, nacija i jezik. I jako se razumijem u međusobno dobro. Fudbaleri se međusobno savršeno razumiju”

Hadžifejzović je pitao Miloševića i šta mu znači ime Mehe Alihodžića.

“Puno. Došao tri puta kući da se svađa sa mojim pokojnim ocem. Moj prvi trener. Svađao se i sa Upravom Podrinja kada je bio pregovor sa Partizanom, jer su ovi zatezali” kazao je.

Milošević na klupi Zmajeva debituje 13. oktobra u Lihtenštajnu, kojem BiH gostuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno