Info

Milion dolara za najboljeg profesora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fondacija Varkey posvećena obrazovanju spremna je da dodijeli pobjedniku međunarodnog konkursa čiji je cilj da valorizuje profesiju odgojno-obrazovnih radnika čak milion dolara nagrade.

Naime, kandidati, profesori i nastavnici javnih i privatnih škola, od obdaništa do srednje škole, mogu da se prijave na konkurs  do 10 oktobra, ispunjavanjem formulara na sajtu http://www.globalteacherprize.org/fr/.

Fondacija raspisuje konkurs drugu godinu za redom, a otvoren je za profesore i nastavnike svih zemalja. Treba napomenuti da se među kriterijima koje kandidati treba da ispunjavaju korištenje “inovativnih i efikasnih pedagoških metoda”, “potvrda učenika, kolega i članova zajednice o ostvarenim rezultatima”, “učešće u javnim debatama o radu u obrazovanju putem članaka, blogova, konferencija”…

Inače, fondaciju je osnovala indijska porodica Varkey koja je tokom 1950-ih godina emigrirala u UAE gdje se obogatila stvaranjem mreže privatnih škola.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno