Ostali sportovi

Mileusnić prvi u Splitu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš rekorder Dejan Mileusnić, u svom prvom ovosezonskom nastupu, pobijedio je danas u bacanju koplja na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu sa solidnim rezultatom od 75,12 m. Jak vjetar omeo je zeničkog kopljaša, koji je kao i svi naši takmičari nastupio van konkurencije, da ostvari bolji rezultat, ali mali prestup na hicu od preko 80 metara govori da bi mogao biti uspješan narednog vikenda na Evropskom zimskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji, na kojem je prošle godine bio četvrti s dužinom novog bh. rekorda 80,40 m.

Osim Mileusnića, još će samo bacač kugle Mesud Pezer od naših učestvovati na ovom takmičenju u konkurenciji mlađih seniora. Pobjedu je od naših danas još i u bacanju kugle ostvarila Gorana Tešanović (Borac), s dužinom 13,22 m, dok je u bacanju diska bila druga s 43,67 m (prva Sandra Perković 70,08 m). Druga je bila i Zeničanka Melisa Zukan u bacanju kladiva s 48,39 m, kao i njen klupski kolega, juniorski bacač kugle Emir Čamdžić s 15,79 m. Milutin Vasić (Borac) bio je treći u bacanju kladiva sa 40,32 m. Aleksandar Novaković (Borac) s dužinom 15,75 m bio je četvrti u bacanju kugle, kao i kadetkinja Tina Bošnjak (Borac) u bacanju koplja s 26,57 m. 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno