Ostali sportovi

Mileusnić i Pezer putuju u Portugal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naši atletičari Mileusnić (koplje) i Pezer (kugla), ovog vikenda nastupaju na Evropskom Zimskom Bacačkom Kupu koji se odzržava u portugalskoj Leiriji. Naime Mesud Pezer je već odputovao put Portugala dok će Dejan Mileusnić krenuti u četvrtak. Takođe je važno spomenuti da se u Leiriji nalaze sve evropske reprezentacije na pripremama sa svojim najboljim predstavnicima u svim bacačkim disciplinama te da će ovogodišnje takmičenje biti izuzetno kvalitetno i na vrhunskom nivou.
Dejan Mileusnić je mezociklus priprema realizovao u Splitu u koordinaciji sa trenerom Ivicom Jakelićem, gdje je odradio čitav niz motoričkih testova čiji rezultati kao osnovni parametri govore da Mileusnić svakako ima velike mogućnosti za hitac od preko 80,00m. Napominjemo da je prvi ovosezonski nastup Mileusnića u Splitu proteklog vikenda bio relativno valjan, jer je uprkos hladnom vremenu i jakoj buri još na prvom hicu imao daljinu preko 80,00m uz prestup.
U razgovoru sa Mileusnićem on je istakao da se iskreno nada dobrom rezultatu u Portugalu jer kako kaže glavni cilj ove sezone je ispunjenje norme za SP koje se ove godine održava u Pekingu i ispunjenje norme za Olimpijske igre u Brazilu sljedeć godine. Mileusnić nastupa u nedelju 15.03. a čitatelji našeg portala će biti blagovremeno informisani o svim rezultatima naših predstavnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno