Ostali sportovi

Mileusnić četvrti na Balkanijadi u Bugarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Bugarski grad Pravets bio je domaćin 72. balkanskog seniorskog prvenstva u atletici, na kojem su atletičari i atletičarke Bosne i Hercegovine osvojili po dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Na pobjedničko postolje od bh. atletičara stali su Osman Junuzović, koji je s vremenom 8:47,47 bio drugi i osvojio srebrenu medalju na 3.000 metara stipl, kao i Jelena Gajić na 800 metara s vremenom 2:07,61.

Treće mjesto i bronzanu medalju osvojili su Rusmir Malkočević na 400 metara prepone s vremenom 51,53 te, u konkurenciji samo tri tima, muška štafeta 4×100 m u sastavu: Nikola Brdar, Aleksandar Novaković, Milan Vidović i Hajrudin Vejzović, koja je ostvarila vrijeme 43,57 sekundi.

Četvrto mjesto osvojio je bacač koplja Dejan Mileusnić s 71,68 metara. Također četvrto, ali i posljednje mjesto osvojila je muška bh. štafeta 4×400 m s vremenom 3:25,10 te na 3.000 metara Alma Hrnjić s vremenom 10:51,38.

Ženska selekcija je s jednom medaljom bila 12., u konkurenciji 19 selekcija, od kojih su Albanija, Armenija, Azerbejdžan, Hrvatska, Gruzija i Makedonija ostale bez medalja. Najuspješnija ženska selekcija bila je Grčka s četiri zlata, tri srebra i jednom bronzom.

Muškarci su, također u konkurenciji 19 selekcija, s jednim srebrom i dvije bronze bili 11-i. Najuspješnija muška reprezentacija bila je Ukrajina s sedam zlata, jednim srebrom i tri bronze.

Najbolji bh. atletičari i atletičarke: Amel Tuka, Mesud Pezer, Kemal Mešić, Abedin Mujezinović, Hamza Alić, Mladena Petrušić, Sara Lučić nisu nastupili na ovoj Balkanijadi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno