Info

Mikrofin donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mikrofin donira zaštitnu opremu domaćim medicinarima – S namjerom da pruži podršku domaćim zdravstvenim radnicima, Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ je doniralo maske, rukavice, vizire, zaštitna odijela i instrumente u više od 20 bolnica u zemlji.

Danas je donacija uručena u Domove zdravlja  u Novom Travniku, Travniku, Visokom i Bugojnu.

Usmjerili smo sredstva u opremanje zdravstvenih ustanova zaštitnom opremom, jer smo u kontaktima s njima saznali da im je to trenutno neophodno. Stalo nam je da učinimo sve što je u našoj moći da zaštitimo naše medicinare, jer su to ljudi koji su najizloženiji i koji se u ovom trenutku bore za zdravlje svih nas,“ izjavio je Mladen Bosnić, direktor Mikofina.

„Zahvaljujemo se od srca Mikrofinu na vrijednoj donaciji u vidu zaštitne opreme za naše djelatnike. Drago nam je što su prepoznali značaj naše Ustanove,” izjavila je direktorica Doma zdravlja Novi Travnik prim. mr. sc. Ivanka Mađar-Šimić. ​

Opremu u vrijednosti od 38.000 KM Mikrofin je već donirao bolnicama u Mostaru, Doboju, Bihaću, Tešnju i Gračanici, te domovima zdravlja u Konjicu, Mostaru, Drvaru, Bužimu, Cazinu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Petrovcu, Maglaju, Zavidovićima, Stanarima, Prnjavoru, Derventi, Brodu, Odžaku, Modriči, Tesliću, Novom Travniku, Travniku, Visokom i Bugojnu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno