Nogomet

Mijenja se format Lige nacija, Zmajevi bi mogli igrati sa selekcijama iz Južne Amerike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ligi nacija Evropske nogometne federacije (UEFA) 2024. godine pridružit će se deset reprezentacija iz Južne Amerike, potvrdio je potpredjednik UEFA-e Zbigniew Boniek.

UEFA radi na nizu projekata s Conmebolom (Južnoamerički nogometni savez), a sada je potvrđeno da su dvije strane dogovorile da i južnoameričke reprezentacije participiraju u narednom izdanju Lige nacija.

Liga nacija trenutno okuplja 55 evropskih reprezentacija, a od 2024. godine brojat će 65 učesnika.

“Ovo je posljednja Liga nacija u sadašnjem formatu. Nakon 2024. godine bit će 22 ekipe u Ligi A, gdje sada igra 16 reprezentacija. Pridružit će im se šest iz Južne Amerike. Četiri reprezentacije će biti dodane u Ligu B”, rekao je nekadašnji as Juventusa.

Dodao je da još nije utvrđen tačan format kako i kada će reprezentacije igrati međusobno, a u suštini postoji šansa da i reprezentacija BiH zaigra protiv južnoameričkih selekcija ukoliko bi barem ostala u Ligi B i u narednom izdanju.
Podsjetimo, na jučerašnjem žrijebu reprezentacija Bosne i Hercegovine u trećoj sezoni Lige nacija u grupi 3 Lige B za protivnike je dobila selekcije Finske, Rumunije i Crne Gore.

Utakmice grupne faze Lige nacija na programu su u junu i septembru 2022. godine, a prvi meč igramo s Finskom 4. juna.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno