Info

MFS-EMMAUS osigurao stipendije za 1.389 djece u Burkini Faso

MFS-EMMAUS osigurao stipendije za 1.389 djece u Burkini Faso za predstojeću školsku godinu – Domaća nevladina humanitarna organizacija MFS-EMMAUS za školsku 2017/2018 godinu osigurala je stipendije za 1.389 djece u Burkini Faso. Od 2014. do 2017. godine MFS-EMMAUS je zahvaljujući građanima i donatorima prikupio stipendije za ukupno 2697 djece, a uz to distribuirana su i dva kontejnera materijalne pomoći koja su se sastojala od školskog pribora, prehrambenih i higijenskih paketa, odjeće, obuće, poljoprivrednog alata, građevinskog materijala za opremanje škola i sl.

MFS-EMMAUS već četvrtu godinu u kontinuitetu šalje stipendije i pomoć djeci u Burkini Faso u Africi, zemlji koja slovi za jednu od najsiromašnijih na svijetu.

U ovogodišnjoj akciji prikupljanja stipendija Medžlis Islamske zajednice Gradačac je prikupio sredstva za 767 djece, MIZ Srebrenik za 370 djece, MIZ Živinice za 20 djece a ostala pravna i fizička lica svojim dobrovoljnim prilozima obezbijedila su stipendije za 232 djece.

Sva prikupljena sredstva biti će dopremljena u Burkinu Faso do kraja mjeseca oktobra.

Ova humanitarna akcija pokrenuta je 2014. pod nazivom „Testiraj svoju humanost- pomozi mi da i ja završim školu“, a inicijator je bila mreža partnerskih organizacija BBF, Bosna – Burkina Faso – Francuska. Zahvaljujući ovoj saradnji troje uposlenika MFS-EMMAUS-a je posjetilo ovu zemlju te se uvjerilo u katastrofalne uslove življenja tamošnjeg stanovništva nakon čega se javila velika želja ali i osjećaj moralne obaveze da im se pomogne.

Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u humanitarnu akciju i koji su nam pomogli da ovoj djeci omogućimo jedno od njihovih osnovnih prava a to je pravo na obrazovanje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem