Info

Meteorolozi otkrivaju kakvo nas vrijeme čeka do kraja septembra: Hoće li nas iznenaditi snijeg na početku jeseni?!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meteorolozi otkrivaju kakvo nas vrijeme čeka do kraja septembra: Hoće li nas iznenaditi snijeg na početku jeseni?! – Nakon padavina koje će nas sporadično pratiti do kraja ove sedmice, dane vikenda okarakterisaće postepeno smirivanje vremenskih prilika.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do 24. septembra u cijeloj BiH očekuje se promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa smjenama sunčanih i kišnih perioda.

Nakon padavina koje će nas sporadično pratiti do kraja ove sedmice, dane vikenda okarakterisaće postepeno smirivanje vremenskih prilika.

Toplotni režim djelimično će se promijeniti. Nešto izraženiji pad temperatura zraka uslijediće sredinom sedmice, kada će se minimalne jutarnje u unutrašnjosti kretati od 5 do 9 °C, mjestimično moguće i ispod 5 °C, na jugu od 8 do 12 °C, maksimalne dnevne dostizaće od 12 do 17 °C.

Sa danima vikenda ponovo će biti toplije, kako u jutarnjim satima, tako i danju, kada bi maksimalne temperature mogle dostići 20 °C, na jugu i u Posavini moguće i koji stepen °C iznad ove vrijednosti.

Od ponedjeljka, 25. septembra, pa do kraja mjeseca očekuje se sličan trend razvoja vremenskih prilika. Početak posljednje sedmice septembra, prema aktuelnim kartama, biće u znaku nastavka stabilnijeg vremena. Potom će od srijede, 27. septembra, uslijediti nekoliko dana sa relativno promjenljivim vremenskim prilikama, pri tome sa manje padavina, a u dane narednog vikenda izgledno je proljepšanje praćeno prohladnim jutrima i relativno visokim dnevnim temperaturama.

6yka.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno