Info

Meteorolog Krajinović: Toplo i suho ljeto s izuzetnom visokim temperaturama

Meteorolog Krajinović: Toplo i suho ljeto s izuzetnom visokim temperaturama – Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda, rekao je danas za N1 da nas očekuje vruće ljeto s natprosječno visokim temperaturama zraka u Bosni i Hercegovini.

On je u razgovoru sa Zvonkom Komšićem poručio da u narednih nekoliko dana Bosnu i Hercegovini očekuju promjenjive vremenske prilike.

”To su vremenske neprilike uobičajene za naše krajeve, Federalni hidrometeorološki zavod je izdao žuto upozorenje, a danas je na snazi i narandžasto upozorenje za pojedine dijelove naše zemlje. To su vremenske prilike koje mogu izazvati određene nedaće a građane, ali daleko od toga da se one neuobičajene. Zabilježili smo takve neprilike tokom mjerenja. Pravovremeno smo obavijestili nadležne institucije i građane”, ispričao je Krajinović

”I u narednom periodu možemo očekivati lokalne pljuskove i slične vremenske neprilike”, dodao je naš gost.

Porast temperatura zraka očekuje se naredne sedmice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem