Zenica

Metalurško-tehnološki fakultet UNZE: Uspješno okončan 12.Međunarodni sipozijum “MNM 2018”

Metalurško-tehnološki fakultet UNZE: Uspješno okončan 12.Međunarodni sipozijum “MNM 2018” – Metalurško-tehnološki fakultet u Zenici bio je domaćin 12. naučno stručnog simpozija sa međunarodnim učešćem na temu „Metalni i nemetalni materijali – proizvodnja, osobine i primjena“.

Predstavljeno je 50. stručnih radova iz Bosne i Hercegovine, zemalja okruženja i Evropske unije. U prezentiranim radovima su otkrivene nove mogućnosti upotrebe pojedinih materijala što i jeste jedan od glavnih ciljeva ovog i sličnih skupova, istaknuto je tokom diskusija.

“Cilj ovog simpozijuma i jeste da mi prezentujemo svoja znanja ljudima iz privrede koji će prepoznati i svoj interes ili ne interes u apliciranju tih naših saznanja u proizvodnji svojih materijala ili proizvoda koje plasiraju građanima.”kazao je, pored ostalog, prof.dr.Ilhan Bušatlić, dekan Metalurško-tehnološkog fakulteta UNZE.

Na osnovu ranijih iskustava, definitivno je da ovo stručno savjetovanje ima posebno veliki značaj za privredu. Učesnici iz ove oblasti nadaju se da će im naučna saznanja, koja će im biti prezentirana, biti od koristi u svakodnevnom radu i razvoju njihovih proizvodnih djelatnosti.

Prezentacija stručnih elaboracija podijeljena je na tri sekcije. Riječ je o metalnim materijalima, nemetalnim materijalima i zaštiti okoliša kao jednim od tri segmenta kojem je na ovom stručnom skupu posvećena velika pažnja.

Direktno.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem