Ljudi

Mesud Pezer: U odnosu na Rio sada sam puno zreliji i pametniji, što ću bolje iskoristiti u Tokiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mesud Pezer: U odnosu na Rio sada sam puno zreliji i pametniji, što ću bolje iskoristiti u Tokiju- Reprezentativac Bosne i Hercegovine u atletici Mesud Pezer izborio je u disciplini bacanje kugle po drugi put plasman na Olimpijske igre, a za MeridianSportBH je pričao očekivanjima u Tokiju, šta mu je sport donio i uslovima za pripreme.

Prethodno učešće na Igrama u Rio de Žaneiru mu je bilo fenomenalno, zbog druženja sa ostalim sportistima iz svijeta, a to iskustvo sa takmičenja će iskoristiti za Tokio.

“Ovo mi je drugo učešće na Olimpijskim igrama i sada sam puno zreliji, puno pametniji i to ću mnogo bolje da iskoristim. Za očekivanja je još rano govoriti jer vidite i sami kakva je situacija sa pandemijom. Iskustva sa Igara u Brazilu su fenomenalna, družite se sa najvećim zvijezdama, poznatim sportistima i upoznate nove prijatelje” – izjavio je Pezer.

Prvi veliki rezultati su mu bili bronza na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Turskoj 2011. godine i dvije godine kasnije zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu u Italiji, nakon čega je došao i do sponzorskog ugovora.

“Pa ti rezultati su mi bili odskočna daska, pogotovo 2013. godine zlato sa Evropskog juniorskog prvenstva, nakon čega sam otišao za Švedsku, potpisao ugovor za ‘Nike’ i pronašao menadžera” – kazao je Pezer.

Bacanje kugle se trenutno vodi kao najizjednačenija disciplina u svijetu atletike, što govori i podatak da su četvorica takmičara u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi imala rezultat preko 22 metra.

“Disciplina bacanje kugle trenutno je najjača u svijetu po rezultatima. Nikada se nije desilo u istoriji atletike da u finalu velikog prvenstva četiri čovjeka bace preko 22 metra. Naravno da me motiviše takva konkurencija da budem još bolji” – rekao je Mesud.

Zanimljivo je da je kao junior bacao disk, ali se po prelasku u seniorsku konkurenciju morao opredijeliti za jednu disciplinu i izabrao je kuglu.

“Bacao sam disk dok sam bio junior i po prelasku u seniore morao sam izabrati jednu discplinu kojoj će se maksimalno posvetiti, te je odluka naravno bila za kuglu” – istakao je on.

Pohvalio je odnos Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prema njemu i Amelu Tuki koji su jedini iz ove države kao atletičari osigurali put na Olimpijske igre.

“Trenutno su dobri uslovi od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, jer su obezbijedili sve što nam je potrebno da se spremimo za Olimpijske igre u Tokiju” – dodao je Pezer.

Ističe da je u super odnosima sa atletičarima iz regiona i da ponekad treniraju zajedno, a svoju Zenicu smatra gradom sporta.

“Turistima bi preporučio da obiđu sportske terene jer su stvarno vrhunski napravljeni. Svi moji prijatelji kada dolaze na miting u Zenici budu zadivljeni ljepotom sportskih terena. Mislim da je Zenica jedan veliki grad sporta” – zaključio je Mesud Pezer.

Pezer je trenutno nacionalni rekorder sa rezultatom od 21,48m i sigurno je da će na Igrama u Tokiju pokušati ostvariti sličan rezultat.

Piše: Dejan Jovičić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno